Glutenvrij Lactose vrij Recepten Uncategorized Zoetigheid

Chocolade kokos balletjes

chocolade kokos balletjes

Yummy, deze gezonde chocolade kokos balletjes smaken naar een bounty!

Ik ben dol op chocolade en zoet. Deze balletjes zijn een stuk gezonder dan een gemiddeld snoepje.

Waarom je deze chocolade kokos balletjes zonder schuld gevoel kunt eten?

Dadels bevatten ongeraffineerde suikers (oftewel: niet bewerkt). Dadels bevatten een hoop voedingstoffen, zoals bijvoorbeeld vezels. Volgens het Voedingscentrum bevat 1 bruine boterham 2,5 gram vezels. Dadels bevatten gemiddeld 8 gram vezels per 100 gram. Als je twee van deze kokos chocolade balletjes eet, krijg je dus evenveel binnen aan vezels als met 1 bruine boterham! Naast vezels zitten er ook mineralen, vitamine A en B in dadels.

Chocolade is goed voor het humeur en bevat net als noten veel antioxidanten. Wist je dat chocolade kan helpen tegen hoest? Het stofje theobromine blijkt de hoestprikkel te kunnen verminderen.

Met deze wetenschap lust ik in ieder geval wel een paar van deze heerlijke chocolade kokos balletjes!

chocolade kokos balletjes
chocolade kokos balletjes

Ingrediënten voor 10-12 stuks chocolade kokos balletjes

  • 20 dadels
  • 50 gram van een pure chocolade reep
  • 50 gram noten mix (zoals pinda’s, amandelen, hazelnoten of walnoten)
  • een eetlepel cacaopoeder
  • een eetlepel kokosolie (bij voorkeur met kokossmaak)
  • 20 gram kokos rasp
  • een lepel honing of agavesiroop

Uit de keuken

  • Mixer/staafmixer

Aan de slag

Ontpit de dadels en laat deze minimaal 10 minuten wellen in een bakje heet water. Meng de dadels, stukken chocolade, noten en de kokosolie in de blender of keukenmachine. Mix dit tot het goed gemengd is.

Maak van het mengsel balletjes met je handen. Blijft het aan je handen plakken? Gebruik dan een beetje water. Om ervoor te zorgen dat de balletjes ongeveer allemaal even groot zijn, kun je met een lepel hoeveelheden scheppen.

Rol de balletjes vervolgens in een bakje met kokos rasp. Zet de chocolade kokos balletjes minimaal een uur in de koelkast. Eet smakelijk!

Nog meer zin in chocolade?

Geef een reactie