Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Uncategorized Zoetigheid

Gezonde havermout muffins met amandelmeel

Gezonde havermout muffins met amandelmeel

Deze gezonde havermout muffins met amandelmeel zijn een ideale snack voor het sporten of als alternatief broodontbijt.

Ik maak regelmatig pannenkoekjes met havermout, ei, amandelmeel en banaan, super lekker! Ik probeerde iets nieuws: met deze ingrediënten maakte ik havermout muffins.  Deze muffins zijn lekker voor bij de koffie of als een gezonde traktatie, net als deze traktatie met chocolade en kokos. Deze havermout muffins zijn zo gezond, dat je het zelfs als ontbijt kunt eten of voordat je gaat sporten!

Havermout muffins als snack voor het sporten

Deze havermout muffins zijn ideaal om voor het sporten te eten of als ontbijt. Havermout wordt langzaam opgenomen door je lichaam en geeft je langer een verzadigd gevoel. Ik ben gek op kaneel! Daarbij zorgt kaneel ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. In deze havermout muffins zitten ook walnoten. Wist je dat walnoten de gezondste noten zijn? Walnoten bevatten veel antioxidanten, omega-3 vetzuren, fosfor, zink, magnesium, ijzer, vitamine B1 en kalium. Ook in rozijnen zit kalium, dit helpt uitdroging te voorkomen en kramp tegen te gaan.

Tip: ik heb kaneel, walnoten en rozijnen door het beslag gedaan. Je kunt ook alleen het basis recept maken en de havermout muffin eten met aardbeien jam of chocoladepasta!

Gezonde havermout muffins met amandelmeel
Gezonde havermout muffins met amandelmeel

Recept havermout muffin met banaan en amandelmeel

 12-15 havermout muffins

Basis

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • Een half glas amandelmelk of sojamelk
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • Een half zakje bakpoeder (3,5 gram)
  • Een snufje zout

Voor de smaak

  • 2 theelepels kaneel
  • Een goed handje walnoten
  • Een goed handje rozijnen
  • 1 eetlepel agave siroop of honing

Uit de keuken

  • Een oven
  • Muffincups
  • Een keukenmachine, blender of staafmixer

Aan de slag
Hou de rozijnen apart en meng de rest van de ingrediënten in een keukenmachine, tot de ingrediënten vermengd zijn. Voeg nu de rozijnen toe en laat het beslag10 minuten staan, zodat de havermout en de rozijnen vocht open kunnen nemen. De muffins worden hierdoor niet te nat.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Verdeel het verslag over de muffincups. Doe de havermout muffins zo’n 25-30 minuten in de oven!

 

Geef een reactie