Glutenvrij Lactose vrij Lunch Recepten Soep

Pompoensoep met sinaasappel en gember

Pompoensoep met sinaasappel en gember

Pompoensoep met sinaasappel en gember is een lekker zoet fris soepje met een Aziatisch tintje door de gember en de sambal.

De smaak van gember vind ik lekker. Ik drink bijvoorbeeld graag gember thee of gember water. Gember vind ik wel snel sterk en overheersend worden.  Pas dus op met de hoeveelheid gember in deze soep. Een klein beetje zorgt voor een lekkere smaak. Zeker in combinatie met sinaasappel.

Gember is een super gezonde groenten. Gember heeft een zuiverende werking op het lichaam. Gember is bijvoorbeeld ook goed voor de spijsvertering en stimuleert het verbranden van calorieën. Dit komt door de stof zingibain. Gember bevat o.a. magnesium, mangaan, koper en vitamine B6.

Pompoensoep met sinaasappel en gember
Pompoensoep met sinaasappel en gember

Recept pompoensoep met sinaasappel en gember

(1 grote pan à 4-6 personen)

  • Ongeveer 1 kg pompoen
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 1 sinaasappel
  • klein theelepeltje kerriepoeder
  • Optioneel: een klein beetje sambal naar smaak toevoegen
  • 750 ml kokend water

Uit de keuken

  • Een staafmixer

Aan de slag
1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Dit kun je doen door deze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de pompoen en een ui in stukken. Je kunt de schil gewoon eten van pompoen, dus deze hoef je niet te schillen.
2. Verwarm een pan met een beetje olie en fruit de uitjes. Breng water aan de kook. Voeg de stukken pompoen toe en kook de pompoen tot deze gaar is.
3. Was de sinaasappel met een beetje water. Rasp een stukje gember en een beetje schil van de sinaasappel door de soep. Pers het sap uit de sinaasappel en meng dit door de soep. Voeg de kerriepoeder toe en eventueel een beetje sambal.
4. Pureer de soep met de staafmixer en voeg naar smaak een beetje zout toe.

Pompoengerechten

Geef een reactie