Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Salades

Indiase pompoensoep met linzen

Indiase pompoensoep met linzen

Indiase pompoensoep met linzen is zeker één van mijn favoriete soepen!

Lekker als voorgerecht of als maaltijdsoep.

Pompoen, ik ben er gek op! Met dit koude weer eet is graag een lekker warm kopje soep. In combinatie met linzen is deze soep niet alleen gezond, maar ook heel lekker!  Met slechts een paar ingrediënten maak je deze soep en het kost weinig inspanning, dus lekker voor een makkelijk avond. Je kunt deze soep ook heel goed maken als voorgerechtje met bijvoorbeeld kerst!

Hoe gezond zijn linzen?

Linzen zijn erg gezond, want ze zitten vol vezels, ijzer, eiwitten. Linzen geven snel een verzadigd gevoel. Door het hoge vezelgehalte in linzen, zorgen ze voor een goede spijsvertering. Door het ijzergehalte in linzen kunnen ze je extra energie geven, meehelpen bloedarmoede te voorkomen en te genezen. Voor de lunch, maak ik graag een salade met linzen.

Ander voordeel van linzen: de teelt en productie heeft een relatief lage klimaatbelasting.

Indiase pompoensoep met linzen
Indiase pompoensoep met linzen

Ingredienten voor indiase pompoensoep met linzen (1 grote pan à 4-6 personen)

  • 1 pompoen
  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • een potje Indiase curry pasta
  • 750 ml kokend water

Uit de keuken

  • Staafmixer

Aan de slag

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Dit kun je doen door deze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de pompoen en een ui in stukken. Je kunt de schil gewoon eten van pompoen, dus deze hoef je niet te schillen.

Verwarm een pan met een beetje olie en fruit de uitjes. Als de uitjes gefruit zijn, kun je een lepel curry pasta toevoegen. Bak deze 1 minuutje mee. Breng water aan de kook.  Voeg de stukken pompoen en de linzen toe. Laat dit geheel zo’n 30 minuten koken.

Pureer de soep met de staafmixer en voeg naar smaak een beetje zout toe.

Nog meer pompoengerechten

3 thoughts on “Indiase pompoensoep met linzen”

Geef een reactie