Glutenvrij Hoofdgerecht Recepten Zoetigheid

Chocolade noten rotsjes

chocolade noten rotsjes

Chocolade noten rotsjes zijn een lekkere snack en zo ongezond nog niet! Dit kun jij ook maken!

Waarom zijn chocolade noten rotsjes een gezonde snack?

Noten bevatten veel eiwitten en andere voedingstoffen. Chocolade bevat veel anti-oxidanten en is goed voor de hersenen, hart en bloedvaten.

chocolade noten rotsjes
chocolade noten rotsjes

Je kunt pindarotsjes kopen, maar als je het zelf maakt, dan kun je variëren met de ingrediënten. Je kunt hele pure chocolade gebruiken (mijn voorkeur) of juist melk. Je kunt variëren door bijvoorbeeld walnoten, amandelen, hazelnoten, cranberry’s en/of rozijnen te gebruiken.

Ingrediënten (plusminus 10 stuks)

  • 50 gram chocolade
  • 75 gram noten (een laagje chocolade is lekker, dus snij de noten eventueel in kleinere stukken)

Uit de keuken

  • Kookpan
  • Een stenen kom (het beste is als de kom iets groter is, zodat stoom tegen de kom de chocolade laat smelten)
  • Velletje bakpapier
  • Een lepel

Aan de slag

Smelt de chocolade door een pannetje water te koken. Op het pannetje water zet je een kom. In de kom leg je de stukjes chocolade. Als het water kookt, is de chocolade binnen enkele minuten gesmolten. Voeg de noten aan de chocolade en roer alles door elkaar heen, zodat de noten en de chocolade één worden. Op een stukje bakpapier leg je met een lepel schepjes van het mengsel. Laat het geheel minstens een halfuur afkoelen in de koelkast.

Tip
Laat de chocolade noten rotsjes in de koelkast liggen, zodat de chocolade mooi hard blijft.

Nog meer zin in chocolade?

 

 

 

4 thoughts on “Chocolade noten rotsjes”

Geef een reactie