Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Zoetigheid

Havermoutkoekjes zonder suiker

Havermoutkoekjes zonder suiker

Koekjes bakken, leuk! Koekjes eten, lekker! Deze havermoutkoekjes zonder suiker zijn top!

Deze havermoutkoekjes zonder suiker maak je met slechts 5 ingrediënten en zijn met een halfuurtje klaar! Lekker voor bij de koffie of neem er een paar als havermout ontbijt.

Niet alleen het feit dat er geen geraffineerde suikers in deze koekjes zitten, maken deze koekjes een stuk gezonder. Wist je dat havermout veel gezonde voedingsstoffen bevat? Havermout bevat bijvoorbeeld Vitamine B1, Magnesium , Fosfor, Vezels, Vitamine B11, Natrium, Kalium en Zink.

Wanneer eet jij dit koekje?

Havermoutkoekjes zonder suiker
Havermoutkoekjes zonder suiker

Ingrediënten (10 stuks)

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • Een eetlepel cacaopoeder
  • 30-40 gram pure chocolade stukjes (ik gebruik hiervoor 4 tot 6 blokjes van een chocolade reep en hak deze in stukken)

Aan de slag
Verwarm de oven op 180 graden. Prak de twee bananen door de havermout met een vork. Meng vervolgens met de honing, de cacaopoeder en de stukjes chocolade. Maak gelijke balletjes van het beslag. Beleg een bakplaat met bakpapier en druk de bolletjes plat, zodat je een koekvorm krijgt (ongeveer een 3-5 cm dik). Hoe dunner de koekjes, hoe knapperiger de koekjes worden. De buitenkant van de koekjes zijn knapperig en de binnenkant is zacht. Doe de koekjes zo’n 20 minuten in de oven en laat de koekjes afkoelen.

Gek op havermout? Probeer dan ook:

Geef een reactie