Mijn favoriete bereiding van zalm! Zalm met sojasaus, sesamzaadjes en gember.
Zalm met sojasaus, sesamzaadjes en gember vind ik een heerlijke marinade voor zalm en geeft een Aziatisch tintje aan het eten.
Ik vind het lekker om dit te eten met glasnoedels. Glasnoedels zijn gemaakt van rijst en bevatten geen tarwe en/of gluten (check wel altijd de verpakking bij een glutenallergie).
Ingrediënten (2 personen)
Voor de zalm
- 250 gram zalm
- 20 ml sojasaus
- Een vingerpuntje geraspte gember
- Een handje sesamzaadjes
Noedels
- 1/4 pak glasnoedels
- 1 ui
- 200 gram (diepvries) spinazie
- Optioneel: 100 gram gekookte sugarsnaps
Uit de keuken
- Kookpan
- 2 bakpannen
Aan de slag
Marineer de zalm in een laagje sojasaus met geraspte gember voor minimaal een halfuur. Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking. Snipper de ui en fruit de uitjes in een laagje olie. Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot de spinazie klaar is. Bak ondertussen de zalm aan beide kanten een aantal minuten, zodat alles tegelijk klaar is. Als de zalm klaar is, besprenkel dan de zalm met sesamzaadjes.
4 thoughts on “Zalm met sojasaus, sesamzaadjes en gember”