Vis met mosterdsaus is de specialiteit van mijn vriendje. Dit is niet de meest gezonde maaltijd door het laagje mosterdsaus, wel onwijs lekker!
Naast een mosterdsausje zit er in dit gerecht voldoende groenten voor een heerlijke volwaardige en toch gezonde maaltijd. Ik ben dus altijd erg blij als mijn vriendje vis met mosterdsaus maakt.
Vis recepten
Je maakt deze vis in de oven. Naast de vis is het lekker om gebakken aardappeltjes of een groene salade te serveren. Ben je gek op vis? Probeer dan ook eens zalm met sojasaus, sesamzaadjes en gember.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 stukken ontdooide witvis (bijvoorbeeld: kabeljauw)
- 2 Tomaten
- 1 Paprika
- 1 Ui
- Optioneel: Een handje Sperziebonen
- Twee eetlepels mosterd
- Twee eetlepels mayonaise
Uit de keuken
- Oven
- Ovenschaal
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 graden en vet een ovenschaal in. Maak een sausje van de mosterd en mayonaise. Snij alle groenten in reepjes en leg deze als een bodem in de ovenschaal. Leg de stukken vis op de groenten en besprenkel deze met het mengsel van mosterd en mayonaise. Na ongeveer 20 minuten is de vis klaar.