Hoofdgerecht Recepten Salades

Wraps met zelfgemaakte falafel

Wraps met zelfgemaakte falafel

Wraps met zelfgemaakte falafel is makkelijker dan je denkt en super lekker!

Gisteren ging ik gezellig koken bij een vriendin. Even wennen zo’n andere keuken, maar mijn jury heeft gesmuld! Ik maakte wraps met mijn variant van falafel. Vegetarisch en o zo lekker!

Wraps met zelfgemaakte falafel
Wraps met zelfgemaakte falafel

 

Ingrediënten voor wraps met zelfgemaakte falafel (3-4 personen)

  • 8 kleine/6 grote wraps
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram kikkererwten
  • 400 gram kidney bonen
  • 2 eetlepels havermout
  • Een paar blaadjes sla
  • Kruiden: paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepeper en komijn (je kunt hier mee variëren, kijk wat je in huis hebt en wat jij lekker vindt)

Voor de saus

  • 1 teentje knoflook
  • 6-8 eetlepels yoghurt

Uit de keuken

  • Keukenmachine/staafmixer
  • Koekenpan

Aan de slag

Giet de kikkererwten en de kidneybonen af. Snij een ui en knoflook. Meng dit met de bonen. Voeg de kruiden en de havermout toe. Mix het geheel in de keukenmachine of met een staafmixer. Maak kleine platte schijfjes van het beslag en bak allebei de kanten een aantal minuten in de pan, totdat ze licht bruin zijn. Snij ondertussen de paprika en avocado in reepjes. Maak een sausje van geraspte of gesneden knoflook en yoghurt. Als alles klaar is, beleg je wraps met de sla, paprika, avocado, falafel schijfjes en een lepeltje saus.

Probeer ook:

Geef een reactie