Een verwen ontbijt! Havermout met hazelnoot en chocolade, daar wil je wel mee wakker worden!
Havermout is van nature glutenvrij. Havermout wordt langzaam opgenomen, hierdoor je geen energiepieken krijgt. De energie wordt langzaam verdeeld, dus je hebt langer het gevoel dat je verzadigd bent. Ik verwerk graag ook nog een banaan in mijn havermout, zodat ik een extra goede start maak in de ochtend!
Ingrediënten
- Havermout (ik neem ongeveer een kopje)
- Een handje hazelnoten
- Een paar stukjes chocolade in stukjes en/ of een theelepel chocoladepoeder
- Water/ melk of soja melk
- Optioneel: een banaan
Uit de keuken
- Een kookpan
Aan de slag
Kook een laagje water of melk in een kookpan. Als het water kookt voeg je de havermout toe en kook het één à twee minuten. Voeg de chocoladepoeder en/of chocolade stukjes met de pap. Maak een handje hazelnoten klein door er met de bolle kant van de lepel op te drukken. Bestrooi hier de pap mee en geniet van je havermout met hazelnoot en chocolade.
1 thought on “Havermout met hazelnoot en chocolade”