Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Salades Uncategorized

Tomatensoep met knoflook en rozemarijn

Tomatensoep met knoflook en rozemarijn

Deze tomatensoep met knoflook en rozemarijn maak ik heel graag! Super simpel, weinig ingrediënten en heel smaakvol!

In deze soep zitten alleen natuurlijke producten en geen toevoegingen, zoals bouillonblokjes. Bouillonblokjes zijn niet alleen zout, maar er zitten vaak ook smaakversterkers, kleurstoffen en andere hulpstoffen in verwerkt. Eerst dacht ik dat soep zonder bouillon heel smaakloos zou zijn, maar door voldoende kruiden toe te voegen, wordt soep alsnog heel smaakvol!

Deze soep is ligt verteerbaar, dus ik vind deze soep perfect als voorgerecht. Ik eet deze soep ook graag met bruschetta met ui en tomaattortilla met chorizo of broodjes met smeersels. Dit soepje is dan ook heerlijk als volwaardige maaltijd!

Tomatensoep met knoflook en rozemarijn
Tomatensoep met knoflook en rozemarijn


Tomatensoep recept

(1 grote pan tomatensoep)

• 8 tomaten
• 6 teentjes knoflook
• 2 grote uien
• 4 x 70 gram tomatenpuree blikjes (die kleine blikjes van €0,10 cent )
• 2-3 takjes verse rozemarijn
• ongeveer 1,5 liter water
• zout en peper

Tomatensoep maken

Snij de knoflook, de uien en de tomaten (dit mag best in grove stukken). Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.

Fruit eerst de ui in een beetje olie. Voeg vervolgens de knoflook en blaadjes rozemarijn toe. Je kunt de blaadjes los trekken van het steeltje rozemarijn. Bak de knoflook en rozemarijn enkele minuten mee. Voeg nu ook de stukken tomaat toe en bak deze opnieuw enkele minuten mee. Let goed op dat de knoflook niet aanbrand, want dit geeft een bittere smaak aan je soep. Je kunt dan alvast een beetje water toevoegen.

Schenk ongeveer 1,5 liter water in de pan (een beetje meer of minder is niet erg) en de tomatenpuree. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken, zodat de soep iets indikt. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Eet smakelijk en geniet je tomatensoep met knoflook en rozemarijn 🙂

Geef een reactie