Witte rijst is veel minder gezond, dus heb ik risotto van zilvervliesrijst en groene asperges gemaakt. Benieuwd wat ik ervan vond?
Zilvervliesrijst gezond
Risotto is een witte rijst soort. Witte rijst wordt veel meer bewerkt. Door het bewerken gaan er een hoop voedingstoffen en vitaminen verloren. Om die reden eet ik graag zilvervliesrijst. Zilvervliesrijst bevat bijvoorbeeld 90% meer vitamine B6 en 60% meer ijzer, dan witte rijst.
Risotto van zilvervliesrijst
Risotto van zilvervliesrijst en groene asperges is gezonde variant op een risotto van witte rijst. Het nadeel van zilvervliesrijst is dat het wat minder plakkerig wordt dan met risotto rijst. De citroen, witte wijn en Parmezaanse kaas geven een heerlijke smaak aan deze maaltijd!
Recept Risotto van zilvervliesrijst
Ingrediënten (2 personen)
- 120-150 gram zilvervliesrijst (ik heb gekozen voor zilvervliesrijst, je kunt ook risotto of witte rijst gebruiken)
- 200 gram groene asperges
- 1/2 courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 12,5 ml witte wijn (een half glaasje)
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Citroen
- Zout
- Peper
- Ongeveer 250 ml Water of Bouillon
Uit de keuken
- Braadpan/risotto pan
Aan de slag
Snij de uitjes en fruit deze tot dat ze gaan glanzen. Voeg een gesneden teentje knoflook toe en de gesneden courgette, bak dit een aantal minuten mee. Voeg de rijst erbij en pak deze een aantal minuten mee. Belangrijk dat je goed blijft roeren, want anders bakt de rijst aan.
Blus de rijst af met witte wijn. Voeg steeds een beetje water of bouillon toe, tot dat de rijst gaar is en het vocht verdampt is.
De laatste 5 minuten kook je de asperges pas mee, anders worden ze te slap (totaal moet het ongeveer een kwartiertje koken). Als de rijst gaar is, voeg je de Parmezaanse kaas toe. Voeg naar smaak zout, peper en citroen toe.
1 thought on “Risotto van zilvervliesrijst en groene asperges”