Hoofdgerecht Lunch Recepten Salades

Quinoa salade met geitenkaas

Quinoa salade met geitenkaas

Deze quinoa salade met geitenkaas is ideaal als snelle maaltijd na een lange dag werken. Je kunt deze salade ook makkelijk meenemen, dus maak gerust wat extra. Dan heb je meteen een lekkere lunch voor de volgende dag.

Wist je dat quinoa de zaden zijn van een plant. Quinoa bevat eiwitten, vezels, ijzer, koper en magnesium. Ik gebruik graag quinoa door een salade. Zo maakte ik al eerder een salade met quinoa, kip en ananas. Ik probeer al een tijdje minder vlees te eten. Deze salade is dan dus ook helemaal vegetarisch.

Quinoa salade met geitenkaas
Quinoa salade met geitenkaas

Recept quinoa salade met geitenkaas

voor 2 personen

Wat heb je nodig?
– 75 gram quinoa (ongekookt)
– 2 handjes Cherry tomaten
– 1 (kleine) courgette
– 50 gram spinazie (je kunt ook rucola, veldsla of verse snijbiet gebruiken)
– 100 zachte geitenkaas
– 2 takjes verse tijm
– Olijfolie (als dressing)

Aan de slag
1. Kook de quinoa volgens instructie op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen. Je kunt de quinoa ook afspoelen met koud water. Laat deze dan goed uitlekken.
2. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Meng de tijm blaadjes met de quinoa, peper, zout en een beetje olijfolie.
2. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Gril deze in een (grill)pan met een beetje olie.
3. Snij de Cherry tomaten door midden. De spinazie kun je als je wilt ook wat fijner snijden. Ik vind dit makkelijker / prettig eten. Als je rucola, veldsla of snijbiet gebruikt, hoef je dit niet te doen.
4. Vul 2 bakjes / schaaltjes met verse spinazie blaadjes, quinoa, Cherry tomaten en gegrilde courgette.
5. Maak af door wat stukjes zachte geitenkaas op de salade te leggen. Breng verder op smaak door eventueel nog wat extra peper, zout en olijfolie over de salade te sprenkelen.

Wil je de salade meenemen? Doe dan precies hetzelfde: vul een bakje met de salade, bewaar in de koelkast en neem mee.

Eet smakelijk!

Liefs,

Suzie

Geef een reactie