Recepten

Havermout crackers met zonnebloempitten

Havermout crackers met pompoenpitten en zonnebloempitten

Opzoek naar een gezond alternatief voor brood? Havermout crackers met zonnebloempitten zijn super gezond.

Havermout is gezond, waarom? Havermout bevat vitamine B1, Magnesium , Fosfor, Vezels, Vitamine B11, Natrium, Kalium en Zink.

Deze havermout crackers met zonnebloempitten zijn geïnspireerd op crackers uit het kookboek de Voedselzandloper, alleen deze cracker zijn met havermout. Ik beleg ze graag met avocado en een likje mayonaise. Wat vind jij lekker?

Havermout crackers met pompoenpitten en zonnebloempitten
Havermout crackers met pompoenpitten en zonnebloempitten

Ingrediënten (4 crackers)

  • 8 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • een scheutje water
  • snufje zout

Aan de slag

Meng alles door elkaar heen en laat het 5 minuten staat, zodat de havermout het vocht goed kan opnemen. Zorg dat de oven intussen op ongeveer 150 graden warm wordt. Verdeel het beslag op de bakplaat met een laagje bakpapier. Ik maak graag rondjes, maar je kunt ook andere figuurtjes maken of één grote cracker en deze later breken. Doe de crackers zo’n 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, zodat ze iets knapperiger worden.

Tip: door een lepel nat te maken met water, kun je met de achterkant van een lepel de crackers mooi plat drukken en gelijkmatig verdelen. Hoe platter de cracker, hoe knapperiger.

 

Gek op havermout? Probeer dan ook:

Geef een reactie