Ontbijt Recepten Uncategorized Zoetigheid

Havermout brownies

havermout brownies

Deze heerlijke havermout brownies heb ik laatst gemaakt met een vriendin. Benieuwd naar het recept?

Havermout brownies 

Qua zoetigheid hou ik heel erg van chocolade, zoals ook vele andere. Samen met een vriendin heb ik laatste deze heerlijke havermout brownies gemaakt! De bovenstaande laag van deze brownies hebben wij gemaakt van dadels en chocolade. De onderste laag van havermout, bloem, eieren en boter. In vergelijking met een cake, waar gemiddeld 200 gram boter ingaat, gaat in deze brownie slechts 80 gram boter. Door de dadels worden de havermout brownies gedeeltelijk natuurlijk gezoet en heb je dus minder suiker nodig.

Tip: havermeel zelf maken

Je kunt havermeel kopen, maar ook heel eenvoudig zelf maken. Door havermout in een blender te doen of door de staafmixer te halen, wordt havermout fijner en kun je het gebruiken in deze brownies of voor een havermout pannenkoek

havermout brownies
havermout brownies

Recept havermout brownies

20 blokjes

  • 150 havermeel
  • 50 gram spelt of tarwemeel
  • 120 gram suiker
  • 80 gram roomboter
  • 2 eieren
  • Snufje zout

Voor de topping

  • 20 dadels (ontpit)
  • 200 gram pure chocolade
  • Een lepel kokosolie of roomboter

Aan de slag

Meng het meel met de suiker, gesmolten roomboter, de eieren en een snufje zout. Spreid de bodem over een ovenschaal. Zorg ervoor dat bodem 1 tot 2 cm dik is. Bak de bodem 20 minuten op 170 graden.

Door met een satéprikker of een vork in de bodem te prikken, kun je controleren of je de bodem klaar is. Als er geen beslag blijft kleven aan de prikker, is de bodem klaar.

Week de dadels voor ongeveer 10-15 minuten in warm water. Blend de dadels tot een pasta met een staafmixer of keukenmachine. Het hoeft niet super fijn, maar het moet wel goed smeerbaar worden.

Smelt de chocolade au bain marie. Meng de chocolade met de dadelpasta.

Wacht tot de bodem is afgekoeld. Smeer een dikke laag van de chocolade dadelpasta over de bodem en snij de havermout brownies in stukjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie