Hoofdgerecht Lunch Recepten Vlees

Boerenkool quiche met spekjes

boerenkool-quiche-met-spekjes

Het weer vraagt om winterkorst. Een lekker alternatief voor boerenkoolstamppot met worst: boerenkool quiche met spekjes

Deze boerenkool quiche met spekjes vind ik onwijs lekker! Persoonlijk ben ik niet de grootste fan van stamppot, maar in het bladerdeeg jasjes en zonder aardappel smaakt het meteen anders!

boerenkool-quiche-met-spekjes
boerenkool quiche met spekjes

Boerenkool is gezond

Een ander voordeel van deze boerenkool quiche met spekjes, is dat het heel gezond is! Boerenkool is één van de gezondste groentes die er is!

Boerenkool bevat veel antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en het zit veel vitamine C. Goed voor de weerstand dus!

Ingrediënten voor 1 grote boerenkool quiche met spekjes (4 personen)

  • 600 gram boerenkool
  • 6 eieren
  • 5-6 plakjes bladerdeeg
  • 3 uien
  • 200 gram spekjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • Optioneel: 50 -75 gram geraspte kaas

Uit de keuken

  • Oven
  • Ovenschaal

Aan de slag

Verwarm de oven op 220 graden. Kook de boerenkool 15-20 gaar. Snij de uien en bak de uien met de spekjes. Smeer ondertussen een ovenschaal in met een laagje olie en bekleed de ovenschaal met bladerdeeg. Tip: doe de bladerdeeg eerst 10 minuten in de oven zonder vulling, zodat de bladerdeeg goed gaar wordt. Klop de eieren los en meng met de ui, spekjes, boerenkool en een lepel mosterd. Vul de ovenschaal met het mengsel. Gebruik één plakjes bladerdeeg voor de bovenkant of rasp een laagje kaas over de quiche. Doe hierna de boerenkool quiche met spekjes ongeveer 20-25 minuten in de oven op 220 graden.

Gek op Boerenkool? Probeer ook andere recepten met boerenkool

3 thoughts on “Boerenkool quiche met spekjes”

Geef een reactie