Glutenvrij Lactose vrij Recepten Zoetigheid

Appel Frambozen Crumble met Amandelmeel

Appel frambozen crumble met amandelmeel

Appel Frambozen Crumble met Amandelmeel is een lekker gezond toetje voor twee! Met wie zou jij dit willen eten?

Appel framboos crumble met amandelmeel
Appel frambozen crumble

Hoe gezond zijn frambozen?

Ik ben gek op frambozen en ze zijn ook nog eens super gezond! Wist je bijvoorbeeld dat ze meer antioxidanten bevatten dan een tomaat of een kiwi?  Frambozen barsten ook van de vitamine C en dit is goed voor je weerstand!

Gezond v.s. minder gezond

Je kunt twee versies maken van deze Appel frambozen Crumble: een gezonde versie met amandelmeel of een iets minder gezonde versie met bloem. De uitwerking werkt hetzelfde, alleen de ingrediënten zijn iets anders. Wat kies jij?

Gezonde versie: appel frambozen crumble met amandelmeel

Ingrediënten (2 personen)

  • 1/2 Appel
  • 50 gram Frambozen
  • 50 à 75 gram Amandelmeel
  • Kokosolie
  • 2 lepels Honing
  • Kaneel

Traditionele versie: appel frambozen crumble

Ingrediënten (2 personen)

  • 1/2 Appel
  • 50 gram Frambozen
  • 50 à 75 gram Bloem
  • 20 gram Roomboter
  • 2 flinke eetlepels Suikers
  • Kaneel

Uit de keuken

  • Oven (180 graden)
  • 2 ovenschaaltjes

Aan de slag

Schil de appel en snij deze in hele kleine plakjes, Meng dit met de frambozen en een lepel honing/suiker.

Meng in een andere kom de amandelmeel/bloem, een eetlepel kokosolie of 20 gram roomboter op kamertemperatuur, een lepel honing/suiker en kaneel. Meng dit tot er een kruimige structuur ontstaat.

Vul de ovenschaaltjes met het Appel-Frambozen mengsel en dek deze af met een laagje kruimelige amandelmeel. Laat deze ongeveer 20 minuten goudbruin kleuren op 180 graden.

Recept met frambozen

Heb je nog frambozen over? Maak dan bijvoorbeeld deze frambozen smoothie

2 thoughts on “Appel Frambozen Crumble met Amandelmeel”

Geef een reactie