Zondag bak dag! Ik maak graag deze makkelijke appel kaneel cake.
Deze week had ik mijn laatste werkdag bij mijn huidige werkgever en leek het mij leuk om cakejes te bakken. Ik ben gek op dit traditionele recept van cake met appel en kaneel. Door de appel lukt de cake eigenlijk altijd, want het wordt niet snel te droog.
Ik heb deze cake eerder gebakken met amandelmeel. Ik heb toen een deel van het bloem vervangen. Amandelen zijn één de gezondste noten. Daarbij geven amandel een zoete smaak, hierdoor je minder suiker nodig hebt.
Serveertip: Slagroom!
Ingrediënten
- 200 gram bloem (je kunt bijvoorbeeld 20% van het beslag vervangen voor amandelmeel. Dit geeft een lekkere smaak en amandelen zijn super gezond)
- 200 gram boter
- 160 gram suiker (als je amandelmeel gebruikt, kun je iets minder suiker gebruiken, namelijk 150 gram)
- 2 appels
- 4 eieren
- een theelepel kaneel
- snufje zout
- een theelepel bakpoeder
Uit de keuken
- Oven
- Bakvorm
- Mixer/garde
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje, zorg ervoor dat het op laag vuur opwarmt en niet gaat koken. Doe de boter samen met de suiker in een beslagkom. Meng dit goed door elkaar en wacht even tot de boter iets is afgekoeld. Klop met een mixer één voor één de eieren door het mengsel. Klop het geheel nog eens een aantal minuten. Meng het bakpoeder, een snufje zout en in delen het bloem door het beslag. Mix het beslag een aantal minuten, zodat alles zich goed mengt. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Meng de appel met kaneel en meng dit met het beslag. Vul een bakvorm met het beslag en bak deze in de oven voor ongeveer 60 minuten.
Tip: Je kunt na 45-50 minuten de cake controleren, door met een satéprikker in het beslag te prikken. Als er beslag blijft pakken aan je satéprikker, is de cake nog niet gaar.
2 thoughts on “Makkelijke appel kaneel cake”