Deze hartige taart is eenvoudig te maken, er zit veel groente in en het is onwijs lekker!
Met bladerdeeg kan je oneindig variëren. Ik maakte deze hartige tonijntaart met tomaat en courgette.
Tip: Heb je nog bladerdeeg over? Probeer deze hapjes met bladerdeeg en spekjes.
Ingrediënten (3-4 personen)
- 5 vellen bladerdeeg (zorg dat je 1 vel bladerdeeg overhoudt voor de bovenkant)
- 1 blikje tonijn op olie
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- Kruiden: theelepeltje oregano en tijm
- 2 tomaten
- 1/2 courgette
- optioneel: 1 wortel (voor de extra groenten)
- 50 ml water
Aan de slag
Als je ook wortels toevoegt, kook dan eerst de wortels tot ze beetgaar zijn. Zet de oven aan op 180 graden. Bedek een ovenschaal met bladerdeeg (zorg dat je 1 vel bladerdeeg overhoudt voor de bovenkant) en doe deze alvast 10 minuten in een voorverwarmde oven. Snij een ui, courgette, tomaat en knoflook in stukjes. Fruit eerst de uitjes en voeg hierna de groenten en de knoflook toe. Bak dit geheel zo’n 5 minuten. Voeg vervolgens de kruiden toe. Bak de kruiden een aantal minuten mee. Meng de tomatenpuree en 50 ml water met de groenten, zodat er een saus ontstaat. Als je wortels gebruikt, voeg deze dan nu ook toe. Laat de saus 5 minuten pruttelen en voeg als laatste de tonijn toe. Vul de ovenschaal met de saus en bedek met reepjes bladerdeeg.