Lactose vrij Ontbijt Recepten Zoetigheid

Gezonde wafels met volkorenmeel

Gezonde wafels met volkorenmeel

Het liefst eet ik elke dag een wafel. Deze gezonde wafels met volkorenmeel zijn zonder ei en met amandelmelk. Zo kan ik elke dag genieten van een wafel.

Ik at de wafels met wat plantaardige yoghurt en wat vers fruit, zoals aardbeien, frambozen en banaan. Een heerlijk ontbijtje waar je mij voor kan wakker maken! Wie niet?

Gezond en Vegan, deze wafels

Ik probeer minder dierlijke producten te eten, dus deze wafels zijn vegan. In deze wafels zitten bakpoeder en bakingsoda om de wafels luchtig te maken. Vaak worden wafels gemaakt met melk. Ik gebruikte hiervoor amandelmelk en een beetje olie.

Gezonde wafels met volkorenmeel
Gezonde wafels met volkorenmeel

Oeps, dat ging fout

Vet het wafelijzer goed in, want ik deed dit bij de eerste twee wafels niet. De wafels bleven niet goed aan elkaar plakken. ik had dus 4 halve wafels, i.p.v. 2 hele. Mijn lifesaver was een siliconen kwast om de olie zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van het wafel ijzer goed te verdelen.

Ingrediënten voor gezonde wafels met volkorenmeel

Dit recept is voor ongeveer 6 wafels

– 200 gram volkorenbloem
– 1 eetlepels bakpoeder
– 1 eetlepel bakingsoda
– 2 eetlepels suiker
– 1 zakjes vanille suiker
– rasp van een halve citroen
– sap van 1 grote of anderhalf kleine citroen
– 3 eetlepels plantaardige olie, zoals zonnebloemolie
– 220 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk

Uit de keuken
– Een wafelijzer
– Een kom
– Een garde
– Een siliconen kwast

Aan de slag

1. Doe alle ingrediënten (behalve de amandelmelk) in een kom.
2. Schenk beetje bij beetje de amandelmelk in de kom en klop tussendoor met een garde.
3. Laat het mengsel even staan, zodat de bakingsoda zijn werk kan doen. Verwarm ondertussen het wafelijzer.
4. Vet het wafelijzer goed in (lees mijn fout in de intro tekst). Doe het beslag in het wafelijzer en bak 4-5 minuten.
5. Serveer deze gezonde wafels met volkorenmeel met vers fruit, plantaardige yoghurt of plantaardige slagroom.

Liefs,

Suzie

Geef een reactie